Gdansk.fi

Gdanskin hintataso

Miten halpaa Gdanskissa on? Paljon ulkona syöminen maksaa? Paljonko olut maksaa baarissa? Saanko 60 eurolla hyvän hotellin? Monet miettivät näitä kysymyksiä ja monilla hintataso on yksi tärkeimmistä kriteereistä matkakohdetta valittaessa. Vaikka hinnat Gdanskissa ja Puolassa ovat nousseet viime vuosina, voidaan silti sanoa, että Gdanskin hintataso on vieläkin suomalaisittain erittäin edullinen. Varsinkin turisteille tärkeät hinnat eli majoituksen, ravintoloiden, ruokien, juomien ja paikallisliikenteen hinnat ovat pääosin yli puolet halvempia kuin Helsingissä. Jotkut tuotteet tai palvelut saattavat olla jopa vieläkin halvempia. Katso täältä hintavertailu ja esimerkkejä englanniksi.

Vaatteet ja elektroniikka taasen ovat Puolassa lähes samanhintaisia kuin Suomessakin eli Gdansk ei ole mikään varsinainen shoppailijan paratiisi eli halpojen vaatehankintojen perässä ei välttämättä Puolaan kannata matkata. Toisaalta Puolasta löytyy joitain puolalaisia tai kansainvälisiä ketjuja ja kauppoja joita ei välttämättä Suomesta löydy.

Puolan rahayksikkö on złoty (suom: svoti). Eurojen muuntaminen zloteiksi on helppoa, koska yksi euro on yleensä vähän reilu 4 zlotia. Eli kerro eurot neljällä ja saat zlotymäärän. Tai toisinpäin jakamalla. Voit tarkasta tämänhetkisen valuuttakurssin täältä: xe.com - valuuttakurssi