Gdansk.fi

5 syytä matkustaa Gdanskiin

  1. Halpa hintataso
  2. Gdansk on halpa matkakohde suomalaisille. Gdanskissa saat rahoillesi hyvää vastinetta. Varsinkin turisteille tärkeät ravintoloiden, ruokien, juomien ja paikallisliikenteen hinnat ovat pääosin yli puolet halvempia kuin Helsingissä. Jotkut tuotteet tai palvelut jopa vieläkin halvempia.

  3. Hyvät lentoyhteydet
  4. Suomesta on ollut viime vuosina hyvät lentoyhteydet Gdanskiin. Wizzair on lentänyt Turusta Gdanskiin jo vuosien ajan edullisin hinnoin. Helsingistä ovat Gdanskiin lentäneet sekä Finnair että Norwegian. Ennen korona-aikaa päivittäisiä suoria lentoja Suomesta Gdanskiin saattoi olla jopa 4 kappaletta. Valitettavasti kesällä 2020 vain Wizzairin lennot ovat palanneet koronatauon jälkeen. Toivottavasti muutkin yhtiöt avaavat lentoyhteydensä uudestaan piakkoin.

  5. Gdansk on täynnä historiaa
  6. Gdanskin historia on erittäin monimutkainen ja värikäs. Ja kaupunki on useasti ollut eri vallan alla ja välillä jopa kaupunkivaltio. Se on myös maailmanhistoriallisesti erittäin merkittävä paikka, sillä toisen maailmansodan ensimmäiset laukaukset ammuttiin Gdanskin edustalla, sekä yksi merkittävimmistä Itä-Euroopan kommunismin ja Neuvostoliiton murtumiseen johtaneista tapahtumasarjoista sai alkunsa Gdanskista. Näistä molemmista merkittävistä tapahtumista on Gdanskissa erinomaiset ja modernit museot.

  7. Hemmottele itseäsi ruoalla ja juomalla
  8. Ravintoloiden taso on noussut viime aikoina huimasti paikallisen keskiluokan kasvun, ihmisten ruokalaatutietoisuuden lisääntymisen sekä turismin kasvun myötä. Vaikka hinnat ovat myös nousseet, ne ovat silti huomattavasti alhaisemmat kuin Suomessa.

  9. Rantalomakohde joka on lähellä
  10. Moni ei varmaan mielessään yhdistä Gdanskia ja rantalomaa yhteen. Gdanskista ja sen lähiseuduilta löytyy kuitenkin kilometrien mittaiset hienohiekkaiset rannat, jotka ovat erittäin suosittuja kauniina kesäpäivinä.

Gdanskin suosio matkakohteena on lisääntynyt vuosi vuodelta pääosin näiden yllä mainittujen syiden johdosta

Vuonna 2016 Gdanskissa vieraili noin 1.4 miljoonaa turistia (majoittuivat kaupungissa väh. yhden yön), joista lähes 500 tuhatta tulivat tänne Puolan ulkopuolelta. Gdanskin turistit 2016 Kun taas vuonna 2017 vastaavat luvut olivat 1.7 miljoonaa ja 800 tuhatta Gdanskin turistit 2017. Nämä luvut eivät sisällä päiväturistien määrää (eli risteilylaivalla, junalla tai autolla kaupunkiin saapuneita) Nämä luvut olivat vuonna 2016 noin 650 tuhatta sekä vuonna 2017 noin 900 tuhatta.

Mistäpäin matkailijat saapuvat Gdanskiin?

Suurin matkailijoiden ryhmä Gdanskissa ovat edelleen puolalaiset turistit, koska kaupungista löytyy paljon nähtävää ja koettavaa muualta Puolasta saapuville. Ulkomaalaisten turistien määrä on lähes sama kuin puolalaisten turistien. Suurin ulkomaalaisten turistien ryhmä on saksalaiset turistit. Tämän jälkeen britit, joiden jälkeen pohjoismaalaiset (ruotsalaiset, tanskalaiset, norjalaiset ja suomalaiset) turistit ovat suurimmat ryhmät. Pohjoismaalaisten suuri ryhmä johtuu hyvistä lentoyhteyksistä. Suurin osa näistä yhteyksistä on alunperin luotu, että puolalaiset jotka ovat töissä pohjoismaissa, voivat matkustaa, mutta lyhyet ja halvat lennot, Puolan halvat hinnat ja Gdanskin mielenkiintoiset nähtävyydet johtivat siihen että myös pohjoismaalaiset innostuivat matkustamaan Gdankiin.