Gdansk.fi

Malborgista löytyy maailman suurin linna

12.8.2020

Melko harva varmaan tietää, että Puolasta löytyy maailman suurin linna. Ja linna vieläpä sijaitsee melko lähellä Gdanskia Malborgin kaupungissa. Malbork (suom: Malbork) sijaitsee noin 60km Gdanskista etelään. Kaupunki on tunnettu Unescon maailmanperintökohdelistalla olevasta Malborgin linnasta. Se on sekä maailman suurin linna pinta-alaltaan (21 hehtaaria), että Euroopan suurin tiilistä rakennettu rakennelma. Saksalainen ritarikunta alkoi rakennuttamaan linnaa noin vuonna 1270 ja viime aikoina se on kunnostettu todella hyvään kuntoon ja paikasta on tullut suosittu matkakohde. Paikka sopii kaikenikäisille vierailijoille ja on lapsiystävällinen. Linna ja sen sokkelot ovat täydellinen paikka lapsille, jotka voivat leikkiä olevansa keskiajan ritareita tai prinsessoja juostessan pitkin linnan sokkeloita.

Malborkiin pääsee kätevimmin Gdanskista junalla, sillä lähes kaikki Gdanskista etelään menevät junat pysähtyvät Malborkin asemalla, josta ei ole pitkä kävelymatka linnalle. Voit mennä linnaan myös opastetulla bussiretkellä. Liput linnaan voi ja kannattaa ostaa etukäteen netistä, koska linnaan myydään rajoitettu määrä lippuja per päivä.

Malborgin linnasta ja sen vieressä virtaavan Veiksel -joen varrelta löytyy kivoja ravintoloita, joissa voi lounastaa komeissa maisemissa. Parhaat kuvat linnasta saa otettua joen vastarannalta. Joen yli pääsee lähellä olevaa siltaa pitkin.

Malborkin kaupungista melko läheltä linnaa löytyy myös lapsille suunnattu dinosaurus -aiheinen teemapuisto Dinopark, jonka voi kätevästi yhdistää linnassa vierailuun ja täydentää Malborgin päiväretken.

Nettisivu: zamek.malbork.pl

Osoite: Starościńska 1, 82-200 Malbork