Gdansk.fi

Gdansk vanhan kaupungin ulkopuolella

12.8.2020

Iso osa Gdanskin matkailijoista viettää suurimman osan ajastaan Gdanskin vanhassa kaupungissa ja tekevät ehkä yhden tai kaksi retkeä Gdanskin sisällä tai sen lähikaupunkeihin. Vanha kaupunki on hyvä valinta tukikohdaksi varsinkin jos kyseessä on ensimmäinen ja muutaman päivän pituinen matka.

Gdanskista löytyy kuitenkin paljon muutakin. Kesäisin voi suunnata Gdanskin hienohiekkaisille rannoille, joista suosituimmat ja helpoiten saavutettavat ovat Brzeznon sekä Jelitkowon rannat. Näille rannoille pääsee raitiovaunulla tai taksilla. Myös Reaganin puisto joka sijaitsee edellä mainittujen rantojen välissä on suositeltava kohde päiväkävelylle.

Gdanskin kaupunginosista Oliwa on vanhan kaupungin jälkeen suosituin vierailukohde, koska sieltä löytyy monia Gdanskin päänähtävyyksistä kuten: Oliwan puisto, Oliwan katedraali ja sen urut sekä Gdanskin eläintarha. Oliwaan pääsee Gdanskin päärautatieasemalta kätevästi paikallisjuna SKM:llä. Pysäkki on nimeltään Gdansk Oliwa. Voit matkustaa Oliwaan myös taksilla tai raitiovaunulla.

Gdansk Wrzeszczissä taasen sijaitsee kolme kauppakeskusta (Galeria Baltycka, Galeria Metropolia sekä Manhattan -ostoskeskus), joten shoppailijat monesti suuntaavat tähän Gdanskin kaupunginosaan. Paikalle pääsee parhaiten Gdanskin keskustasta paikallisjuna SKM:llä. Pysäkki: Gdansk Wrzeszcz.