Monet Gdanskiin varsinkin ensimmäistä kertaa suuntaavat varaavat majoituksen Gdanskin vanhasta kaupungista tai sen läheisyydestä. Vanha kaupunki ei itseasiassa ole kovin vanha vaikka se siltä saattaa vaikuttaakin. Syy tähän on, että Gdanskin vanha kaupunki tuhoutui erittäin pahasti Toisen maailmansodan mainingeissa ja jopa 90% pääkatu Długan ympäristöstä tuhoutui. Katu ja sen ympäristö on kuitenkin taidokkaasti uudelleenrakennettu vanhojen kuvien ja piirrustusten perusteella sodan jälkeen ja paljon tästä uudelleenrakennuksesta tehtiin lahjoitusten ja talkootyöläisten voimin.
Pitkä Katu eli Ulica Długa (suom: ulitsa dvuga) ja Pitkä Tori eli Długi Targ (suom: dvugi targ) muodostavat Gdanskin vanhankaupungin selkärangan eli pääkävelykadun. Pitkä katu alkaa Kultaiselta Portilta (puol: Złota Brama (suom: svota brama)) ja levetessään se muuttuu Pitkäksi Toriksi, joka taasen loppuu Vihreälle Portille (puol: Brama Zielona (suom: brama sielona)) Motlawa -joen varteen. Yleensä ihmiset puhuvat vain Długasta eli Pitkästä, koska torin alkua oikein edes huomaa. Se on enemmänkin leveämpi katu. Tämä kävelykatu on erittäin suosittu kohde niin turistien kuin paikallisten keskuudessa eli siellä on aina ihmisiä ja liikettä. Kadun varrella on paljon ravintoloita, kahviloita ja baareja terasseineen eli nälän tai janon yllättäessä tarjontaa on paljon. Suurin osa paikoista on turisteille suunnattuja eli hinta-laatu-suhde ei välttämättä ole paras mahdollinen, kuten usein kaupunkien pääkatujen kanssa.
Kultaisen Portin sisäseinillä voit nähdä muutaman kuvan kadusta, jotka on otettu toisen maailmansodan jälkeen, ne auttavat käsittämään miten isosta savotasta on uudelleenrakennuksessa ollut kyse. Kannattaa myös huomioida, että Kultainen Portti eli ole kultainen eikä Vihreä Portti vihreä. Kadun varrelta löytyy myös muita Gdanskin päänähtävyyksiä, kuten Neptunen -suihkulähde (puol: Fontanna Neptuna (suom: fontanna neptuna)), entinen kaupungintalo (puol: Ratusz Głównego Miasta w Gdańsku (suom: ratush gvuuvnego miasta vgdansku)) (jossa sijaitsee nykyään Gdanskin kaupungin historiallinen museo), Artuksen hovi (puol: Dwór Artusa (suom: dvur artusa)) sekä Uphagenin talo (puol: Dom Uphagena (suom: dom uphagena)).
Osoite: Gdanskin vanha kaupunki