Gdansk.fi

Gdanskin eläintarha

12.8.2020

Gdanskin eläintarha (puol: Gdański Ogród Zoologiczny (suom: Gdanski ogrud soologitsni)) on yksi Puolan suurimmista ja se sijaitsee kauniissa paikassa metsän keskellä. Se sijaitsee Oliwan kaupunginosassa Oliwan puiston takana. Eli visiitit Oliwan puistoon ja Oliwan katedraaliin voi kätevästi yhdistää eläintarha vierailuun. Voit myös yhdistää Sopotin reissun eläintarhassa käyntiin, sillä eläintarha sijaitsee Gdanskin ja Sopotin keskustojen välissä.

Helpoin ja kätevin tapa matkustaa eläintarhaan on taksi, jonka hinta saattaa varsinkin perheelle olla halvempi kuin julkisen liikenteen liput. Paikalle toki pääsee myös julkisilla, menemällä paikallisjuna SKM:llä Gdansk Oliwan asemalle ja sen jälkeen kävelemällä Oliwa Petla -pysäkille. Tai sitten menemällä raitiovaunulla Oliwa Petla -pysäkille, jonka jälkeen raitiovaunu pysäkin vierestä voi mennä bussilla eläintarhaan.

Gdanskin eläintarha, Gdansk

Koska eläintarha on iso ja laaja, kannattaa ottaa hyvät kengät mukaan. Lapsille voi vuokrata alueelta myös vetokärryjä ja siellä on myös kiertävä autojuna, jonka kyydistä voi bongailla eläimiä. Eläintarhassa on myös ruoka- ja juomapalveluita, mutta niiden taso on melko heikko ja se on pääosin pikaruokaa, joten on hyvä idea ottaa ainakin jonkin verran omia eväitä ja juomia mukaan.

Liput eläintarhaan on suositeltavaa ostaa ennakkoon netistä, jolloin vältät jonotuksen portilla. Liput voi myös ostaa kassalta tai automaatista joka sijaitsee pääportin vieressä. Lippujen hinnat riippuvat vuodenajasta eli kesälomakuukausina liput maksavat eniten ja talvella vähiten.

Gdanskin eläintarha, Gdansk

Nettisivu: zoo.gda.pl

Osoite: Karwieńska 3, 80-328 Gdańsk