Gdansk.fi

Tekemistä

Gdanskista ja sen lähiseuduilta löytyy erilaista tekemistä moneen makuun. Gdanskin keskusta on kaunis ja siellä on mielenkiintoisia nähtävyyksiä varsinkin historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille, mutta myös muille läytyy ihmeteltävää. Vanha kaupunki on melko helppo ottaa haltuun kävellen sillä pääkadut ovat pääosin kävelykatuja. Vanha kaupunki ei itseasiassa ole hirveän vanha, sillä se on suurimmalta osin uudelleen rakennettu toisen maailmansodan jälkeen, koska se tuhoutui sodassa erittäin pahasti. Kauniiden katujen ja rakennusten lisäksi keskustasta ja sen tuntumasta löytyy monta mielenkiintoista museota, joista tunnetuimmat ovat: Toisen Maailmansodan museo sekä Solidaarisuus -liike museo.

Gdanskin keskustan ulkopuolelta löytyy myös paljon mielenkiintoisia kohteita. Kesäaikaan kannattaa ehdottomasti ottaa ranta- tai ulkoilukamppeet mukaan ja suunnata jollekin Gdanskin hienohiekkaisista rannoista tai vehreistä puistoista. Lapsiperheiden ykköskohde on ehdottomasti Gdanskin eläintarha jossa saa helposti vierähtämään puoli päivää.

Gdanskin kanssa Puolan Kolmoiskaupungin muodostavat Sopot ja Gdynia täydentävät hyvin Gdanskia, sillä niistä löytyy erilaisia nähtävyyksiä ja aktiviteettejä kuin Gdanskista. Joten kannattaa ehdottomasti katsastaa myös näiden kaupunkien tarjonta Gdanskin matkaa varten.